Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Biztonságosabb-e a Windows 10 a régi rendszereknél?

Ahogyan azt már korábbi cikkeinkben is említettük a Windows 10 lesz az utolsó Windows. Nem lesz már sem Windows 11, sem Windows 22. De akkor hogyan fejlesztik és igazítják az operációs rendszert a jövőben várható változásokhoz, újdonságokhoz? Folyamatos és állandó frissítésekkel, időről-időre letölthető új funkciókkal.

A folyamatos frissítéseknek köszönhetően a Windows 10 válhat a Microsoft legbiztonságosabb rendszerévé. De ezzel még nincs vége. A Windows 10 beépített biztonsági szolgáltatások sokaságát tartalmazza, hogy így is védjék számítógépét a lehetséges veszélyektől. Most ezeket mutatjuk be Önnek.

Windows Defender

Ha a Windows 10 nem talál semmilyen vírusirtót a gépen, akkor magától aktiválja a beépített Defendert, amely kártevő vírusok, szoftverek után kutatva védi gépét. A Windows Defender "őrangyal" figyeli valamennyi tevékenységét, így például ha ismeretlen fájlt akar letölteni a rendszer minden alkalommal figyelmezteti.

A Windows Defender része a Windows tűzfal, amely ellenőrzi az internetes és hálózati információkat, tevékenységeket. A Windows tűzfal automatikusan blokkolja a veszélyes oldalakat vagy programokat.

*Ha más virusírtó programot telepít, a Windows Defender automatikusan deaktiválódik. 

Windows Hello

A Windows 10 forradalmi újdonsága, hogy a megfelelő hardver birtokában már nemcsak jelszóval, hanem akár ujjlenyomattal, arcképpel és íriszmintával is védhetjük rendszerünket – ez a Windows Hello.  A Windows Hello a Microsoft Passport nevű hitelesítési technológiát használja, amely az arc, a szem vagy az ujjlenyomat alapján történő „biometrikus hitelesítés” (vagy a PIN-kóddal való bejelentkezés) révén könnyebben, kényelmesebben és biztonságosabban használható, mint a jelszavak.

Felmerülhet a kérdés, hogy mit tegyen, ha a külseje megváltozik (szemüveges lesz, szakállt növeszt). Elveszíti-e adatait, mert a rendszer nem ismer fel? Ne aggódjon, a Windows Hellóban megadott adatokat a regisztrált felhasználók megváltoztathatják, de a rendszer előző adatait is megjegyzi (borotválkozzon csak nyugodtan újra) és bejelentkezéskor felismeri Önt. Nincs mitől félnie! A Windows Hellót lehetséges, de nem kell feltétlenül használnia. Maradhat a jelszavas és PIN kódos bejelentkezésnél is. A Windows Hellót a Beállítások menüpont alatt kapcsolhatja ki.

Elérhető a Windows Hello már most is?

Ha olyan gépe van, amely ujjlenyomat- és arcfelismerővel rendelkezik, már most is alkalmazhatja a Windows Hellot. A retinaszkennerek is hamarosan elérhetőek lesznek.        

Hol állíthatom be bejelentkezésem módját?

Ha a bejelentkezés módját akarja kiválasztani vagy megváltoztatni, kattintson a Start menüre. Majd válassza a Beállítások - Felhasználók - Bejelentkezés lehetőségei-t.

Figyelem - Sokan félnek attól, hogy az új Windows 10-ből könnyebben kiszivárognak adataik. De a Windows Helloban megbízhat, azonosító adatai – arcának, szemének vagy ujjlenyomatának a regisztráció során létrehozott ábrázolása – nem kerülnek ki az eszközről. Az adatok közül minden olyan információ el lesz távolítva, amellyel az Ön személye azonosítható lenne, a Microsoft csak a bejelentkezés módját, számát és sikerességét gyűjti. 


 

Windows 10 Enterprise a Education

Device Guard*

A virtuális világban, ahol nap mint nap számos új és újabb veszélyes fájl és program keletkezik, gyorsan kell cselekedni, ha védeni akarjuk gépünket. A régebbi Windows-ok idővel már nem tudnak gátat vetni a támadásoknak, hiába is frissítjük.

A Device Guard egy olyan védelmi eszköz, amely ellenőrzi az egyes telepített alkalmazások hitelességét és, hogy a telepített vagy futtatni kívánt szoftverek tartalmaznak-e esetleges rosszindulatú kódokat vagy más néven malwareket. Ha bármilyen gyanús dolgot talál, akkor értesíti a felhasználót és egészen a futtatás engedélyezéséig blokkolja ezek működését. 

Credential Guard*

A Credential Guard kiegészíti a Device Guardot, a Windows hitelesítési szolgáltatásokat és a felhasználóktól származó hitelesítő adatokat a számítógép merevlemezén kívül raktározza el. A régebbi Windows rendszerek a hitelesítő adatokat még a merevlemezen raktározták, megkönnyítve ezzel a hackerek dolgát. A Credential Guard a hitelesítő adatokat a merevlemezén kívül virtuális fájlban tárolja, nem csak számítógépét, hanem hálózatát is fokozott biztonságban tartva.

*Ezek a funkciók csak a Windows 10 Enterprise és a Windows 10 Educationban érhetőek el.


A Windows 10-nek minden esélye megvan, hogy a Microsoft legjobb és leghatásosabb rendszerévé váljék. Az állandó és automatikus frissítésekenek köszönhetően a rendszer nagyobb biztonságot nyújt. Nem kell félnie, hogy adatai kiszivárognak a nagyvilágba vagy hogy számítógépét valaki feltöri. Ki szeretné próbálni a Windows 10-et? Ingyen megkaphatja! Elég, ha nálunk megrendeli a Windows 7-et és aztán frissít az új rendszerre!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés