Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

A másodlagos szoftver története

2013. március 3.

A Software Deals növekedése egy évvel az Európai Bíróság döntése után

Éppen egy évvel ezelőtt hozta meg az Európai Bíróság jogerős ítéletét, amely megnyitotta az utat a másodlagos/fel nem használt szoftverek kereskedése előtt. A másodlagos licencek eladása az elmúlt évben tízszeresére emelkedett. Míg egy évvel ezelőtt átlagosan tíz új vevőnk volt hetente, ma már több mint tíz vevő dönt naponta másodlagos szoftver vásárlása mellett.

„Az Európai Unió bíróságának ítélete jelentős mérföldkő a szoftverek szabad kereskedelemében. Végérvényesen tisztázta a jogi bizonytalanságokat és véget vetett a szoftvergyártók felhasználókat megfélemlítő korlátozásainak.”

A másodlagos szoftverek népszerűségét bizonyítja, hogy a Software Deals nemsokára már 16 000-dik vevőjét ünnepelheti.

 

 

 

 


2013. május 2.

Kedvezményes szoftverlicencek Csehországban

2013 májusában végre elindulhatott az első másodlagos szoftverlicencek kereskedésével foglalkozó bolt Csehországban. A Software Deals a Microsoft leggyakrabban használt szoftverlicenceit kínálja valóban kedvezményes árakon. Cégünk az első olyan kereskedés, amely a nagy szoftvertársaságoktól már nem megfélemlített széles felhasználókörnek kínál másodlagos szoftverlicenceket.

Másodlagos szoftver vásárlása azonnali megtakarítást jelent, az így megszerzett többletet szabadon felhasználható az IT infrastruktúra fejlesztésére, folyamatok optimalizáslására vagy akár továbbképzésekre. Ha az Európai Bíróság ítéletét tágabban értelmezzük, az új munkahelyek teremtéséhez is hozzájárulhat Magyarországon és más országokban egyaránt.

 


2012. július 3.

Hatalmas győzelem

Az Európai Bíróság ítélete megnyitotta az utat a szoftverlicencek szabad kereskedése előtt, akár tényleges adathordozón (CD, DVD) létező vagy online licencről legyen szó. A bíróság döntése egész Európában jogbiztonságot teremtett és lehetővé tette a szabad piaci versenyt, természetes konkurrenciát. De mindenek előtt a vásárlók járnak jól az alacsonyabb szoftverek árakkal.

A bíróság döntését a jogkimerülés elvére hivatkozva hozta meg. Az EU 2009/24/ES irányelve szerint a szoftvergyártó szerzői jogai eladáskor kimerülnek. A gyártók termékeikből csak egyszer profitálhatnak, így a megvásárolt licencek szabadon tovább értékesíthetők. Az ítéletről bővebben az Európai Bíróság ítélete a szoftverlicencekről és/vagy a Hatalmas győzelem c. cikkeinkben olvashat.

„Az Európai Bíróság döntését történelminek tekinthetjük, hiszen gyökeres változásokat hoz mind a szoftverfelhasználók, mind a szoftvergyártók életében. Megnövekedett kereskedelmi forgalomnál nagyobb mértékű megtakarítással számolhatunk. Véleményünk szerint ez a döntés nagymértékben felgyorsítja a másodlagos szoftverek kereskedését a magyar piacon is.”

 


 


2012

Olcsóbb szoftvereinkkel új piacot alakítunk ki

Új időszámítás kezdődik: a szoftverlicencek szabad átutalását biztosító jogerős bírósági döntésnek köszönhetően 50%-kal olcsóbban vásárolhat szoftverlicencet tőlünk, mint az eredeti eladóktól. Az új szoftverekkel kereskedő cégek próbálják védeni saját érdekeiket és gátolni a szabad adásvételt.

Ami a használt autók vásárlásánál elképzelhetetlen lenne, az a szoftverpiacon évek óta állandósult gyakorlat: sok gyártó merev licencfeltételeivel próbálja megakadályozni szoftvereinek további eladását. Hogy ez jogos vagy sem, arról végérvényesen döntöttek Luxemburgban.

 

 

 

 


2008–2012

Szoftveróriások fogságában

A felhasználók és társaságok többsége kommersz szoftvereket használ, de ezekhez évről évre egyre drágábban jutnak hozzá. Ez azért van így, mert a szoftveróriásoknak nincs konkurrenciájuk, így nyugodtan diktálhatnak magas árakat vevőiknek.

2008-ban egyszerű, de zseniális gondolat született: szabjunk gátat a szoftveróriások árainak, harcoljunk ki olcsóbb szoftverlicencpiacot. Az új piaci lehetőségek megteremtése alternatívát jelent a szoftvergyártók monopóliumával szemben. Az első igazi másodlagos szoftver kereskedések 2009-ben indultak be, erről az újságok is beszámoltak.

A Software Deals gondolata egyszerű - feleslegessé vált licenceket vásárolunk fel, hogy azokat olyan vevőknek adjuk tovább töredék áron, akik azt fel tudják használni.”

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés