Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Nem! a nem legális szoftverekre

Eredeti Windows vásárlására készül vagy már tulajdonosa is egynek, de gyanús magának? Honnan tudhatja, hogy szoftvere valóban eredeti licenccel rendelkezik vagy hamisítvány? Miért ne vegyen Windows-t aukciós portálokon? És miért rossz az illegális Windows másolat?

Windows-t aukciós portálról? Inkább ne!

szoftverkalózkodás elleni védekezés és az illegális Windows használatára való figyelmeztetések ellenére, az interneten még mindig rengeteg olyan üzlet található, ahol a különböző rendszerek hamisított verzióit kínálják.

A szoftverkalózkodás és a nem legális rendszerverziók árusítása az aukciós portálokon továbbra is virágzik, mert a felhasználók nem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy miért is káros a nem legális szoftverek használata.

Eljött az idő a változásra!

Software Deals ún. ellenőrző vásárlásokat végez az aukciós portálokon. Ezek a vásárlások igazolták számunkra, hogy sokszor valóban nem legális Windows verziók árusításáról van szó. A Software Deals ezért együttműködik a cseh rendőrséggel, hogy az illegális szoftverek kereskedésből fakadó problémákat bírósági úton rendezze. De hiába tudunk a hamisított szoftverekről, sajnos még mindig árusítják azokat.

Hogyan tudhatja, hogy nem legális Windows másolata van? Hogyan tudja ezt megelőzni?

*A szoftverekalózkodás  alatt  az  illegális használatot, másolatot vagy a szoftver beleegyezés nélküli továbbítását értjük.

Mire vigyázzon Windows vásárlásánál?

Ki árusítja a terméket?

Az első, amit a vevőnek figyelembe kell vennie, a szoftver forrása.

Legveszélyesebb forrás maga az internet. Ezért határozottan nem ajánljuk, hogy a Windows-t közvetlenül az internetről töltse le vagy aukciós portálokról vegye meg. Szintén kétséges, hogy valóban legális szoftverhez jut, ha azt kisebb boltokban, piacokon veszi. Ezek kiemelten olyan helyek, ahol a hamisított másolatok száma magas.

Ha tanácsainkat megszívlelve legális licenccel ellátott Windows-t szeretne használni ajánljuk, hogy közvetlenül a Microsofttól vásároljon (ami meglehetősen drága megoldás) vagy forduljon Windows értékesítésével megbízott, hitelesített boltokhoz.

 

Megtalálta a címkét?

Szoftver vásárlásakor mindig győződjön meg róla, hogy a termék eredeti Microsoft Windows címkével ellátott (1. kép). Valamennyi eredeti szoftver hologramos és hitelesítési bizonylatot tartalmaz (Certifiate of Authenticity, COA).

Természetesen a szoftverekalózok a címkéket a mai technológiáknak köszönhetően már hitelesen tudják hamisítani. Ezért nem szabad pusztán a címke meglétével beérni, azt alaposan ellenőrizni is kell. A második képen a hamisított matricát láthatja. 

Eredeti vs. hamisított címke

  • Fontos, hogy ellenőrizze a mikroszöveg minőségét (az eredeti termékkulcs nyomtatása jól látható, a hamisítványé rossz minőségű (ujjal szétmázolható))
  • Figyeljen a bizonylat megjelölésére is, ahol az "OEM Software" felirat van (második címke), mert X16-96076 számmal a Microsoft sohasem gyártott semmit.
  • PureHore – Az eredeti címke (1. kép) bal oldalán ún. biztonsági szalagot talál, csakúgy mint a bankjegyeken. A címke fény felé tartva kékes színről barnásra változik. A hamisítvány (2. kép) címkéjén ugyanúgy megtalálható a biztonsági szalag, de kihúzható, így egyértelmű, hogy a szalagot utólag ragasztották be. A hamisítvány fény felé tartva kékesről szürkésre változik.

Rájött, hogy otthoni verziója nem legális? Forduljon hozzánk! Szoftverének ellenőrzéshez elég, ha jó minőségű képet küld a címkéről emailcímünkre. Biztonsági okokból ne feledkezzen meg a licenckulcs letakarásáról.

Megjegyzés: A címke nem egyezik a licenccel. Csak a Microsoft-termék hitelességének azonosítására szolgál.

Rendszeres frissítések

A Microsoft eredeti Windows szoftvere automatikus rendszer- és biztonsági frissítéseket alkalmaz. Ha a szoftverét és rendszerének biztonságát nem frissíti rendszeresen növeli a vírustámadás kockázatát. Ha nem találkozik az automatikus Windows frissítésekkel (pl. a rendszer ki- és bekapcsolásánál) valószínűleg szoftverkalózok áldozata lett.

Ne hagyja, hogy becsapják!

Windows operációs rendszer eladása csak akkor jogszerű, ha licenccel ellátott legális verzióról van szó. Ez sajnos nem túl gyakori. Az aukciós portálok alacsony árai vonzók a felhasználók számára, de az alacsony árak gyakran hamisított szoftvert jelentenek. Ezért minden esetben ellenőrizze a kínált termékek eredetiségét.

A Software Deals eredeti szoftverek és licencek hitelesített eladója. Ha szoftverkalózok áldozata lett, forduljon a Magyar Rendőrségéhez.

Legális Windows 7 operációs rendszer másolatot szeretne? Forduljon hozzánk!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés