Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Windows 7: Három funkció, amiről nem tudott


A Windows 7 sok érdekes és praktikus funkciót kínál, amelyek első ránézésre szinte észrevehetetlenek. Most három olyan funkciót mutatunk be, amelyek segítenek áttekinthetőbbé tenni a rendszert, megkönnyítik a beállításokhoz való hozzáférését és egyszerűsítik a feladatok megoldását.

God Mode

God Mode (avagy isteni mód) érdekes elnevezésű funkció, még érdekesebb tulajdonságokkal. A God Mode egy helyről, egyszerre változtathatja meg számítógépe beállításait, nem kell mindent egyesével, egyenként változtatnia. Hogyan is működik ez?

Egyszerűen hozzon létre egy új fájlt és nevezze át :

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Megerősítés után a fájl alkalmazássá válik, amelyet az ikonra kattintva indíthat el. Ezt követően az alkalmazás a számítógépen található összes beállítási lehetőséget megtalálja. Így az összes beállítást egy helyről irányíthatja. Egyszerű, áttekinthető és kényelmes.

Tipp.: Ne hozza létre ezt az új fájlt a munkaasztalán, a God Mode funkció így nem indítható.

Megbízhatóságfigyelő

Ha olyan érzése van, hogy a rendszer nem úgy működik mint azelőtt (láthatóan lelassult, akadozik az alapműveleteknél stb.), próbálja ki a Windows 7 következő funkcióját az ún. megbízhatóságfigyelőt, amelyik segíti a felhasználókat a rendszerhibák megtalálásában. Hogyan indítsa el? 

Kattintson a Startra és írja be a keresőbe  "megbízhatóság". Ekkor megjelenik a Mutasd a megbízhatósági előzményeket bejegyzés. Erre kattintva, egy diagram megmutatja, melyik program működik, melyik nem és mióta problémás a működése. A Windows három csoportba sorolva jelzi a programok megszűnését, hibáinak súlyosságát: Kritikus, Figyelmeztetés és Informatív. Az első csoport a legfontosabb.

 

A hiba megoldásához és elhárításához kattintson a Megoldások keresésére az Akciók pont alatt.

Számológép

Az utolsó rejtett Windows 7 funkció, amit bemutatunk a számológép kiterjesztett beállítása. Még ha meg is szokta már a korábbi verziókból ismert klasszikus számológépet, biztosan megörül annak, hogy a Windows 7-ben számos új funkciót talál, pl. különböző mértékegységek (tömeg, hőmérséklet, térfogat stb.) átváltása. De akár még kamatot és benzinfogyasztást is tud számolni vele. Amíg a program aktív, emlékszik számításaira. Sokkal praktikusabb, mint a korábbi Windows számológépek.

Reméljük, hogy ismertetőnk egyszerűsíti és kellemesebbé teszi a Windows 7-tel való munkájukat.

Ki akarja próbálni a Windows 7 új és praktikus funkcióit? Rendelje meg az operációs rendszert nálunk!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés