Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Milyen licensztípusokat árulunk?

Három típusú licenszet árulunk: OEM, Retail/FPP valamint mennyiségi licenszeket. A licenszek közötti legfontosabb különbségeket, az alábbiak szerint lehet összefoglalni:

OEM

Az Original Equipment Manufacturer (Eredeti Berendezés Gyártó) licensz. Erről a fajta licenszről akkor beszélhetünk, ha Ön vesz egy számítógépet, laptopot vagy más eszközt, egy e-shopből, boltból, vagy közvetlenül olyan gyártóktól, mint a HP, vagy a Dell, és az eszközére már eleve installálva van az operációs rendszer, a Microsoft alkalmazások, vagy mindkettő. Ez a szoftver örökké érvényes és átvihető két eszköz között - ez azt jelenti, hogy amikor deaktiválja a licenszet az egyik eszközön, azt aktiválhatja egy másikon.

Retail/FPP

A Full Packaged Product (FPP), vagy elterjedtebb nevén retail (kiskereskedelmi) termék a Microsoft licenszek legalapvetőbb típusa. A licenszet meg tudja vásárolni online, vagy egy boltban, s ez után a licensz örökké az Öné (talán a múltban már vásárolt is ilyen típusú Windows vagy Office terméket). Az ilyen licenszű terméket annyiszor telepítheti újra, vagy épp uninstallálhatja, amennyiszer csak akarja, amennyiben azt csak egyszerre egy eszközön használja.

Mennyiségi licenszek

Ez a fajta licensztípus ideális olyan cégek, vagy szervezetek számára, amelyek nagyobb mennyiségű szoftver-licenszet akarnak beszerezni, de nincs szükségük olyan CD-re, DVD-re, használati útmutatóra, csomagolásra stb. A mennyiségi beszerzés csökkenti az egyes termékek költségeit, valamint csökkenti a telepítés költségét is, mivel a szoftver a szervezeten vagy cégen belül egyszerre több számítógépen is használható.

Jogi megjegyzés: A szoftver licenszek viszonteladása (beleértve az OEM licenszeket is) teljes mértékben legális az Európai Unión belül. Az EU törvényei alapján: “A szoftver készítője nem akadályozhatja meg a ‘használt licenszének’ a továbbadását, ‘még ha a licensz-szerződés tiltja is a továbbárusítást, a szerzői jog tulajdonosa semmilyen módon nem állhatja útját a termék tovább árusításának.” - Az Európai Bíróság ítélete a Case C-128/11 számú UsedSoft GmbH v Oracle International Corp ügyben.

Szeretne többet megtudni különböző licenszeinkről? Olvassa el vonatkozó cikkünket.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés