Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

A töredezettségmentesítésről

Sokan beleesnek abba a hibába, hogyha számítógépük lassulását tapasztalják újratelepítik operációs rendszerüket vagy új hardvert vásárolnak. Ismerkedjünk meg ma egy speciális programmal, ami gyorsabban és optimálisabban megtalálja a merevlemezen tárolt adatokat, így felgyorsítva az egész számítógép működését. További gyorsító tippeket, Gyorsítsa fel rendszerét c. cikkünkben is találhat.

 


Mi az a töredezettségmentesítés? 

Minden program telepítésével, törlésével, másolásával, mentésével töredezettebbé válik a merevlemezen tárolt adat, a szétszabdalt adatokat nehezebben találják meg a különböző programok. A töredezettség plusz munkavégzésre készteti a merevlemezt, amely lassíthatja a számítógépet. A Lemeztöredezettség-mentesítő eszköz összerendezi a töredezett adatokat, amellyel a merevlemez hatékonyabban működhet.

 


Windows XP vs. Windows 7

Windows 7 esetében a Lemeztöredezettség-mentesítő ütemezés szerint fut, Ön állíthatja be milyen gyakorisággal és mikor végezze el számítógépe automatikusan a merevlemez töredezettségmentesítést. Windows XP esetében Önnek kell emlékeznie rá és legalább negyedévente egyszer manuálisan elvégeznie

 

A merevlemez töredezettségmentesítés

A Lemeztöredezettség-mentesítő megnyitásához kattintson a Start gombra. A keresőmezőbe írja be a Lemeztöredezettség-mentesítő kifejezést, és a találatok között kattintson rá. A Jelenlegi állapot listából válassza ki azt a lemezt, amelyen töredezettségmentesítést szeretne végezni. Annak megállapításához, hogy szükség van-e a lemez töredezettségmentesítésére, kattintson a Lemez elemzése gombra. Ha ez az érték 10% fölötti, akkor töredezettségmentesítést kell végeznie a lemezen. Kattintson a Lemez töredezettségmentesítése gombra. Ha a számítógép rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, adja meg a jelszót, illetve erősítse meg a műveletet. A Lemeztöredezettség-mentesítő futtatása a merevlemez méretétől és töredezettségének mértékétől függően mindössze pár percig vagy akár néhány óráig is eltarthat. A számítógép a töredezettségmentesítési folyamat közben is használható.

D


  

Hogyan változtassuk meg az automatikus töredezettségmentesítés beállításait

Mint már említettük, Windows 7-ben igényeinek megfelelően tudja beállítani a töredezettségmentesítés menetét. A Lemeztöredezettség-mentesítőben kattintson a beállításokra. Itt kiválaszthatja a töredezettségmentesítés gyakoriságát, de megadhat konkrét dátumot és az időt is és állítsa be melyik lemezét kívánja töredezettségmentesíteni.


Speciális lemeztöredezettségmentesítő eszközök

A sok töredezettségmentesítő program közül az egyik legnépszerűbb a Defaggler. Segítségével nem csak a merevlemezt, hanem egyes fájlokat, alkönyvtárakat, USB adathordozókat, külső adathordozókat is töredezettségmentesíthet.   

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés