Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Az otthoni csoportról

Időről-időre minden felhasználónak szüksége van arra, hogy megossza számítógépének valamilyen dokumentumát, esetleg alkalmazását másokkal. Azonban az átmásolás, átvitel igencsak hosszadalmas és sokszor igen csak fárasztó folyamat. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan könnyítheti meg a megosztást az ún. otthoni csoportok segítségével. Az otthoni csoportok az otthoni hálózaton lévő számítógépek csoportjai, amelyek kijelölt fájlokat és nyomtatókat osztanak meg

Otthoni csoport létrehozása

Az otthoni csoport megnyitásához írja be az otthoni csoport kifejezést a tálca, Start menü keresés mezőjébe, majd kattintson az Otthoni csoport elemre.

   

Ha még nem hozott létre Otthoni csoportot, kattintson az Otthoni csoport létrehozására és az utasításokat követve hozza létre otthoni csoportját. Majd válassza ki azokat a könyvtárakat, fájlokat, alkalmazásokat, programokat, amiket meg szeretne osztani. Ezekután a rendszer automatikusan létrehoz egy jelszót. Erre a jelszóra szüksége lesz rá, ha további számítógépeket szeretne hozzáadni otthoni csoportjához. A jelszót az otthoni csoport menüpont alatt mindig megtalálja (később még visszatérünk erre).

Engedélyezheti a streamingelést is, ha otthoni csoportjához hozzáadja külső eszközeit. Ossza meg zenei könyvtárát külső lejátszójával és máris teljes hangszélességben élvezheti kedvenc zenéit.

   

Jelszó és megosztott fájlok, eszközök beállítása

A rendszer által automatikusan generált jelszó kis- és nagybetűk valamint számok szabad sorrendje. Mivel ezt nehéz megjegyezni, könnyen megváltoztathatja otthoni csoportjának jelszavát. Megmutatjuk hogyan. 

Az otthoni csoport létrehozása után megjelenik egy ablak, ahol az otthoni csoport beállításait változtathatja. Itt tudja módosítani a megosztott elemek körét, beállításait és a További lehetőségek fülre kattintva tudja megváltoztatni otthoni csoportjának jelszavát

Kattintás után megjelenik az aktuális jelszó, amelyre rákattintva megadhatja új jeszavát. A Továbbra kattintással már el is menettte változtatásait. 

KÉSZ IS VAN!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés