Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Felhasználói fiókok és a szülői felügyelt beállítása

Ha számítógépét megosztja másokkal, természetesen felmerülhet az igény Önben, hogy saját felhasználói fiókot hozzon létre. Ez lehetővé teszi, hogy minden felhasználó saját igényeinek megfelelően kialakított asztalt és saját dokumentumokat, fájlokat használhasson, anélkül hogy mindenki mindenhez hozzáférne.  Akár még a Start menüt is megszerkesztheti úgy, hogy azok a programok és aplikációk jelenjenek meg rajta, amelyeket az adott felhasználó a leginkább használ. Cikkünkből megtudhatja, hogyan hozzon létre saját felhasználói fiókokat könnyen és egyszerűen, hogy mindenki úgy használhassa a számítógépet, ahogy neki megfelel, amit megszokott.

Minden felhasználó megérdemel egy saját felhasználói fiókot

Mielőtt mindenkinek létrehozna saját felhasználói fiókot, kérdezze meg magától, hogy melyik felhasználónak mire van szüksége és mennyiben fedik egymást a különböző felhasználók igényei. Ha állandó felhasználókról van szó, hozzon létre számukra normál felhasználói fiókot. Ebben a fióktípusban a felhasználók személyre szabhatják beállításaikat, asztalukat, saját mappába, könyvtárba menthetik adataikat, programokat telepíthetnek igényeiknek megfelelően. A változtatások sosem érintik más felhasználók fiókjait.

Felhasználói fiók létrehozásához kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult menüben válassza a Felhasználói fiókok és családbiztonság lehetőséget, itt válassza a Felhasználói fiókok létrehozása vagy eltávolítása lehetőséget, a Felhasználói fiók létrehozására kattintva már létre is hozott egy felhasználói fiókot.  

   

Egy felhasználói fiók valamennyi felhasználónak

Ha számítógépét többen használják, de csak böngészésre, játékra vagy zenehallgatásra, nem szükséges, hogy valamennyi felhasználónak saját fiókja legyen. Ebben az esetben hozzon létre ún. Vendégfiókot. A felhasználók szabadon használhatják azokat a programokat, könyvtárakat, amelyeket hozzáad vendégfiókjához, de nem férhetnek hozzá a jelszóval védett tartalmakhoz. 

Vendégfiók létrehozásához kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult menüben válassza a Felhasználói fiókok menüpontot, itt válassza a  Másik fiók kezelése lehetőséget, a Guest/Vendég lehetőségre kattintva már el is készítette a vendégfiókot.  

Fiók beállítások és biztonság

Rendszergazdaként kezelheti mások felhasználói fiókját (pl. megváltoztathatja a fiók nevét, jelszavakat hozhat létre, megváltoztathatja a fiók típusát). Mindezeket a változtatásokat, kivéve a fiók típusának megváltoztatását, az egyéni felhasználók is megtehetik. De jól jön a rendszergazdaság és a rendszergazda fiók, ha pl. valaki elfelejti fiókjának jelszavát és így nem tud bejelentkezni fiókjába. Könnyedén törölheti a korábbi jelszót és új jelszót hozhat létre (vagy megengedheti, hogy a feledékeny felhasználó saját maga hozza létre új jelszavát).

Szülői felügyelet beállítása

A szülői felügyelet a Vezérlőpult Felhasználói fiókok és családbiztonság menüpontja alatt található. A szülői felügyeletet leginkább kisgyermekes szülők használják. A szülői felügyelet testreszabásával beállíthatja, hogy gyermeke mihez férhet hozzá, milyen játékokat játszhat, kiszűrheti a gyermekére veszélyes tartalmakat vagy beállíthatja, hogy mikor használhatja gyermeke a számítógépet. 

A szülői felügyelet elve rendkívüli egyszerű: a családbiztonság beállításakor Ön megadja, mit tart veszélyesnek, károsnak, mit akar letiltani, mihez nem akarja, hogy hozzáférhessen gyermeke. Ezek után a számítógép automatikusan érzekeli, hogy minden rendben van-e vagy blokkolnia kell. Bármilyen változtatáshoz vagy a letiltott tartalmak eléréséhez rendszergazdai jelszó szükséges. 

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés