Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Gyorsítsa fel rendszerét

A számítógép rendszere egy idő után lelassulhat. Ez leginkább a rendszer indításánál figyelhető meg. A rendszer lelassulását részben megakadályozhatja pár hasznos alkalmazás futattásával. Ebben a cikkben bemutatunk néhány módot, hogy hogyan tisztítsa ki egyszerűen rendszerét és gyorsítsa fel működését.


Nem használt alkalmazások eltávolítása

Az operációs rendszer telepítésétől kezdve folyamatosan gyűlnek az olyan alkalmazások, amelyeket már régóta nem használt vagy esetleg nem is tud létezésükről. Az ilyen alkalmazások feltűnően lelassíthatják a rendszer betöltését és működését. Az alkalmazások eltávolítására használt eszközt a Vezérlőpulton találja meg a "Programok telepítése és törlése" ill. "Programok és funkciók" alatt.

 


Töredezettségmentesítés

A töredezettség következtében a merevlemeznek plusz munkát kell végeznie, és ez lassíthatja a számítógépet. A Windows Lemeztöredezettség-mentesítője átrendezi a töredezett adatokat, hogy a lemezek és meghajtók hatékonyabban dolgozhassanak, erről bővebben a Hogyan töredezettségmentesítsem a merevlemezt c. cikkünkben olvashat.

Az indítás utáni alkalmazások korlátozása

Sok alkalmazás, még a nem használtak is, amiket telepít, már a rendszerindítással egyidőben aktíválódnak, feleslegesen meghosszabbítva az indítást és lassítva a működését. Ezért ajánlott az indítással együtt elinduló alkalmazások korlátozása. Windows XP-ben válassza a Start menü Futtatás parancsát, és adja ki az Msconfig parancsot. A Windows 7-ben egyszerűen a keresőbe írhatja ezt majd indítsa el az alkalmazást. A program számunkra most legérdekesebb része az Indítópult panellap, amely felsorolja az összes indítási elemet, lehetővé téve az egyes bejegyzések be- és kikapcsolását


Windows 7 haladó beállítása

Az előző két lehetőség mind az XP, mind a 7-es Windows optimalizálására használható. De a Windows 7 további funkciókat kínál, amelyek felgyorsíthatják rendszerét, valamely funkció vagy felület korlátozával.

Funkciók korlátozása

Rendszerét felgyorsíthatja, a felesleges folyamatokat kiiktatásával. Ehhez a Windows 7 már egy remek eszközzel rendelkezik. A felkutatásához írjuk be a Start menübe a „Windows szolgáltatások” kulcsszót, majd válasszuk ki a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása opciót. A megjelenő ablakban ezt követően egyszerűen kiiktathatjuk a számunkra felesleges dolgokat. Új ablak jelenik meg, ahol mezőket jelölhet ki, ha némelyik funkciót be akarja kapcsolni, vagy ellenkezőleg teljesen be akarja tiltani. Ha a mező fekete négyzettel van kijelölve, ez azt jelenti hogy a funkció csak némelyik részei vannak engedélyezve. E részek megjelenítésére használja fel az illető funkció mellett található gombot.

Vizuális hatások korlátozása

Ha még mindig nem elégednénk meg a Windows 7 sebességével, akkor érdemes egyszerűsíteni a vizuális megjelenítést is. A rendszer teljesítményét leginkább az Aero, az áttetszőséget biztosító alkalmazás foglalja le. Kikapcsolásához kattintson egere jobb gombjával az asztalra, majd válassza a Testreszabás menüpontot. Itt csak görgetni kell addig a témák között, míg valamilyen alap témáig nem ér. Válassza ki pl. a Windows 7 Basic-et. 

Ha csak az Aero pár beállítását akarja megváltoztatni, nyissa meg a Start menüt és a keresőbe írja be Windows rendszer megjelenése és teljesítménye szerkesztése szöveget vagy ennek legalább egy részét. A vizuális effektek fül alatt válassza az Egyéni beállításokat és pipával ill. nem kipipálással engedélyezheti vagy letilthatja az egyes funkciókat.

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés