Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Mi a különbség a Windows 10 Home és a Professional között?

A Windows 10 jelenleg a Windows legjobb és legfrissebb verziója, és rengeteg új hasznos funkció található benne. Az operációs rendszer két verziója közül választhat: Windows 10 Home vagy Windows 10 Professional. De mi a különbsóeg a kettő között? A két változat közti különbségekről feltetett kérdések elkezdtek felhalmozódni, ezért úgy döntöttünk, hogy egyszerű áttekintést nyújtunk a különbségekről és hasonlóságokról.

A két változat fő különbsége az, hogy a Windows 10 Pro gyakorlatilag a Home kiadás továbbfejlesztett változata, és vállalatok áltáli használásra szánták. De nézzünk meg közelebbről, hogy a megfelelő verziót válassza ki.

 

Produktivitás és felhasználói élmény

  Home Pro
Continuum telefonokhoz
Cortana
Windows Ink
Kezdőképernyő és élő csempék
Táblagépes mód
Hang-, toll- és mozdulatvezérlés
Microsoft Edge (+ PDF-olvasó)

 

Amint láthatja, hogy mindkét kiadás lehetővé teszi a képernyő megosztását a telefonról a TV-hez, a monitorhoz vagy a számítógép képernyőjéhez. Jegyzeteket készíthet, rajzolhat a Windows Ink funkciónak köszönehtően, vagy használhatja a beépített Microsoft Edge böngészőt. Szüksége van társaságra? Hívja fel a Cortana virtuális asszisztensét. A rendszer ezen része mindkét verzió esetében megegyezik.

 

Biztonság

  Home Pro
Windows Hello
Windows Hello-társeszközök
Windows Információvédelem
Eszköztitkosítás
Bitlocker
Biztonságos rendszerindítás
Windows Eszközállapot-igazolás szolgáltatás

 

A rendszer e fontos része minden egyes kiadásban kicsit másnak tűnik. Használhatja a személyre szabott bejelentkezési lehetőség Windows Hello-t, titkosíthatja a készüléket, de nem tudja használni a BitLockert a Home verzióban, ami azt jelenti, hogy nem titkosíthatja a meghajtókat, például az USB meghajtót, az SD-kártyát, a külső merevlemezt stb. A Home Editionből szintén hiányzik a kiterjesztett Windows Information Protection (korábbi néven vállalati adatvédelem) szolgáltatás, amelyet a Windows adatbiztonságának beállításához használnak.

 

Játékok

  Home Pro
Xbox alkalmazás
Vezetékes Xbox-kontrollerek támogatása
DirectX 12-es grafikai támogatás
Játékok streamelése (Xbox One-ról PC-re)
Játékvideók felvétele

 

Céges funkiók – Felügyelet és üzembe helyezés

  Home Pro
Csoportházirend
Mobileszközök felügyelete
Vállalati szintű profilközpontosítás az Azure Active Directoryva
Vállalati Windows Áruház
Dedikált hozzáférés
Dinamikus üzembe helyezés
Windows Update for Business
Közös gépkonfigurációk
Tesztelés

 

Itt a különbségek jól láthatóak. Ha számítógépét üzleti célokra használja, biztosan válassza a Windows 10 Pro-t. Segít csökkenteni vállalatának adminisztrációs költségeit, irányítani a gyakori frissítéseket, hatékonyabban megosztani a kollégákkal vagy ügyfelekkel az információkat, vagy tömegesen feltölteni a tartalmat. Az utolsó lehetőség különösen hasznos  a nagyobb mennyiségű adatotokkal dolgozó nagyvállalatok számára.

 

Alapvető Windows-funkciók

  Home Pro
Csatlakozás tartományhoz
Csatlakozás Azure Active Directory-tartományokhoz, egyszeri bejelentkezés felhőalkalmazásokba
Céges környezetre konfigurált Internet Explorer (EMIE)
Távoli asztal
Ügyféloldali Hyper-V


Mindezek a funkciók azok, amelyek nem részei a Home kiadásnak, de szerepelnek a Professionalban és
nagyszerű lehetőségeket kínálnak egy vállalat számára - csatlakozhat egy olyan számítógéphez, amely a világ másik oldalán található, és olyan módon dolgozhat rajta, mintha az Ön elött lenne, vagy  használhat olyan virtualizációs szolgáltatásokat, mint a Client Hyper-V vagy a távoli számítógépek kompatibilitása, amelyek speciális felhasználóknak szólnak.

 

Tehát melyiket választja? A Windows 10 Home elég lesz, vagy inkább a Windows 10 Professional kiterjesztett verzióját választja?

 

Tekintse meg az ajánlatainkat a Windows 10 szoftverre

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés