Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Távoli segítség

Előfordult már, hogy segítséget kért valamilyen számítógépes probléma megoldásához? Vagy nem értett valamit és szerette volna, ha valaki megmutatja hogyan is működik? Biztosan! Ilyenkor jól jöhet a Távoli segítség. Ahogyan már a neve is sugallja, két egymástól távol eső számítógép megosztásáról van szó. Ennek segítségével megoszthatja segítőjével a szükséges információkat, megoldhatják a felmerülő technikai problémákat vagy együtt fejezhetnek be egy munkát.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a Ön a számítógépe mellett ül és egy másik felhasználó rákapcsolódik gépére. Mindketten ugyanazt a képernyőt látják és mindketten irányíthatják a billentyűzetet és az egeret. Az ilyen segítség hatékony, gyors és kényelmes, de veszélyt is jelenthet, erre bővebben is visszatérünk cikkünk végén.

Ha segítségre van szüksége

Kétféleképpen kérhet vagy nyújthat távoli segítséget. Abban az esetben, ha mindkét felhasználónak Windows 7-je van, elég ha az Egyszerű kapcsolat alkalmazást használják.

Ha különböző operációs rendszereik vannak (pl. az egyik felhasználó Windows 7-et a másik Windows XP-t használ) kétféleképpen küldhet meghívót. Vagy fájlként elmenti a meghívót és utána elküldi a címzettnek vagy kiválasztja a meghívó küldése emailben lehetőséget. Az email automatikusan generál egy jelszót, amivel a másik felhasználó kapcsolódni tud gépéhez. 

Ha segítséget nyújt

Ha Ön nyújt segítséget, válassza a Segítségnyújtás (annak a felhasználónak, aki kérte) lehetőséget. A jelszó (amit a segítséget kérő felhasználótól előzőleg már kapott) megadása után csak kövesse a lépéseket.

Biztonsági figyelmeztetés

  1. Mielőtt átadja a számítógépe feletti kontrollt egy ismeretlennek, győződjön meg róla, hogy valóban megbízható. Hiszen hozzáférése lesz fájljaihoz és személyes adataihoz.

  2. Az összekapcsolódás előtt zárjon be minden programot, amit nem szeretne, hogy látható legyen.

  3. Ha úgy gondolja, hogy a másik személy segítség helyett árt magának, azonnal kattintson a megosztás végére vagy egyszerűen zárja be a programot.

 

*Videók és képek cseh Windowsból.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés