Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Több lemezterület Windows 10 update után?

Itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Miért is ne tenne rendet számítógépén is? Különösen, ha amúgy is szűkében van a helynek számítógépén vagy tabletjén. Olvassa el tanácsainkat, hogy megtisztulva várhassa a nyarat! Megmutatjuk, hogyan törölheti korábbi Windows verzióit és/vagy annak maradványait merevlemezén. Tartsa azonban szem előtt, hogyha ezeket a verziókat törli, már sohasem állíthatja helyre, hozhatja vissza azokat, viszont több tucat gigabájtnyi helyet szabadíthat fel magának.

Windows.old

Ez a neve annak a mappának, amit hamarosan törölni fogunk. De hol is találhatjuk meg? Nyomja meg egyszerre a Windows és az S gombot, a keresőmezőbe írja ne a Lemezkarbantó szót. A Lemezkarbantartót elérheti hagyományos módon a Start menün keresztül is. Indítsa el lemez átvizsgálását.

C meghajtó?

Ekkor megjelenik egy ablak, ahol ki tudja választani, melyik meghajtót szeretné átvizsgálni. A Meghajtó listán válassza a C meghajtót, hiszen a Windows automatikusan legtöbbször ide menti és itt tárolja rendszerfájljait. Kijelölés után kattintson az ablak alján található OK gombra.

Pár perc alatt kész

Indítsa el az alkalmazást és pár pillanat alatt megtudja, mennyi helyet tud felszabadítani. Az alkalmazás megmutatja, melyik fájlokat törölhetjük gond nélkül meghajtónkról. Anélkül, hogy bármit is kijelölne, kattintson a Rendszerfájlok törlése gombra.

Ezután a program újra átvizsgálja a meghajtót olyan felesleges fájlok után kutatva, amelyeket biztosan törölhetünk anélkül, hogy bármiben is kárt tennénk. Miután ez megtörtént, a Törlendő fájlok listán keresse meg a Korábbi Windows-telepítések és az Ideiglenes Windows-telepítési fájlok listát.

Ellenőrizze kijelölését. A törléshez kattintson a Fájlok törlése gombra.

Nem a Windows lenne, ha nem jelenne meg egy újabb ablak, ami arra kérdezz rá, hogy tényleg törölni akarja-e a kijelölt régi Windows változatokat. Erősítse meg szándékát és kattintson az Igen gombra.

Ezután már elindul az egyes adatok, beleértve a Windows.old mappát is törlése. Ez általában nem tart tovább néhány percnél, ha csak egy régi verziójú Windows-t kell eltávolítani meghajtójáról.

Nemcsak a korábbi Windows változatok eltávolításával szabadíthat fel helyet meghajtóján. Más, nem használt fájlokat, mappákat, alkalmazásokat is törölhet, hogy lélegzethez juttassa számítógépét és felgyorsítsa működését. Ebben segítségére lehet például a CCleaner program. A programról bővebben itt írtunk. Olvassa el!

 

Megjegyzés: Néhány kép a http://wintip.cz/ honlapról származik.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés