Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Windows 7: Kompatibilitási problémák megoldása

Volt már valaha gondja programok és applikációk futtatásával Windows 7 alatt? Régebbi programok lehet nem kompatibilisek az új Windows operációs rendszerrel, de hogyan oldjuk meg ezt a problémát

A programok futtátásánál felmerülő kompatibilitási problémákat kétféleképpen lehet megoldani. Első lehetőségként megpróbálhatja futtatni az aplikációt vagy a programot kompatibilis üzemmódban. Második lehetőségként, a Windows 7 bizonyos változataiban elindíthatja a programokat Windows XP módban. Cikkünkben mindkét utat végigjárjuk.

Kompatibilitási üzemmód

A Windows lehetőséget biztosít régebbi programok kompatibilitási problémáinak kezelésére a Windows beépített kompatibilitási üzemmódjával. Hogyan indítsa el a programokat kompatibilis üzemmódban?

A legtöbb programon futtathatja a Programkompatibilitási hibaelhárítót, amellyel felderítheti és kijavíthatja a gyakori kompatibilitási problémákat. A Vezérlőpulton keresztül nyissa meg a Programkompatibilitási hibaelhárítót. Az ablakban válassza A Windows korábbi verzióihoz készült programok futtatása elemet. A megjelenő listából jelölje ki, hogy melyik programot kívánja kompatibilitási módban futtatni.

     

Ha most használja először a hibaelhárítót, javasoljuk hogy aktiválja a haladó beállításokat és rendszergazdaként futtassa a programot. Ezek után válassza a Javasolt beállítások kipróbálása lehetőséget és kövesse a hibaelhárító utasításait.

TIPP!

Manuálisan is elindíthatja a programok kompatibilitási üzemmódban való futtatását: jobb egérgommbal klikkeljen a program ikonjára, válassza a Tulajdonságokat, majd klikkeljen a Kompatibilitás fülre.

Kompatibilitási üzemmód beállítása 

Ahhoz, hogy a kompatibilitási üzemmód beállításait megváltoztathassa jobb egérgommbal klikkeljen a program ikonjára, válassza a Tulajdonságokat, majd klikkeljen a Kompatibilitás fülre. Pipálja ki a Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban opciót. A legördülő listából válassza ki, hogy melyik korábbi Windows verzió alatt kívánja futtatni a programot. Erősítse meg választását, majd kattintson az OK-ra és a program nagy valószínűség szerint hibátlanul elindul és fennakadás nélkül működik.

FIGYELMEZTETÉS!

Ne használja a Programkompatibilitási hibaelhárítót víruskeresők, tűzfalak, biztonsági másolatot készítő szoftverek, lemezkezelő segédprogramok vagy rendszerprogramok vizsgálatára, futtatására. Adatvesztést okozhat és biztonsági kockázatokkal járhat.

Windows XP mode

A Windows XP Mode for Windows 7 segítségével egyszerűen telepítheti és közvetlenül futtathatja számos Windows XP-alkalmazását Windows 7-alapú (Professional, Ultimate, Enterprise) számítógépéről. Az XP mód használatához a Microsoft oldalán található Windows XP Mode és Windows Virtual PC alkalmazás telepítőjének letöltése és ezek installálása szükséges. Az alkalmazás telepítésével virtuálisan telepíti Wondows 7-es számítógépére a Windows XP-t. 

Windows 7 alatt megnyithat egy ablakot, amelyből a programokat közvetlenül a virtuális Windows XP alól futtathatja. Bármelyik kompatibilitási problémával küszködő programját elindíthatja így. 

Az XP mód nagyon hasznos funkció, ami kapóra jöhet olyan alkalmazások futtatásakor, amelyek a Windows 7 (vagy Vista) rendszeren nem működnek. A Microsoft helyesen ismerte fel a problémát és könnyen kezelhető megoldást talált a régebbi programok kompatibilitási problámáinak leküzdésére. 

Reméljük cikkünk is segít megoldani felmerülő kompatibilitási problémáit. 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés