Még nincs fiókja? Fiók létrehozása (myslene na tvorbu nového konta)

Fiók kezelése

Windows 7 biztonsági mentés és rendszer-helyreállító lemez

Előfordult már Önnel, hogy dolgozott számítógépen és közben kitörlődött minden adata vagy elvesztett minden végrehajtott változást? Ha nem, akkor Ön szerencsés ember. De ne bízzon túlzottan szerencséjében, előbb vagy utóbb mindannyiunkkal megesik, hogy értékes időt és energiát vesztve elveszítjük elvégzett munkánkat, ha nem kezdünk mindent elölről. Előzze ezt meg és mentsen! Olvassa el az alábbi sorokat, hogy megtanulja hogyan menthet biztonságosan. A videók és képek a cseh Windows-ból valók.

Hogyan kezdje el a biztonsági mentést

Biztonsági másolat készítéséhez kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult > Rendszer és karbantartás > Biztonsági mentés és visszaállítás elemre. A párbeszédablakban válassza a biztonsági másolat készítése lehetőséget. Ha még nem használta a Windows biztonsági másolatot válassza a Biztonsági mentés beállítása lehetőséget, és követve a varázsló lépéseit állítsa be a mentés tulajdonságait saját igényeinek megfelelően.

Hova mentse a biztonsági mentést

Legelőször is el kell döntenie, hová szeretné menteni biztonsági másolatát. Választhatja merevlemezét vagy valamilyen külső adathordozót (CD, DVD, pendrive, külső merevlemez). Ha az utóbbiak közül választ, ne felejtse el beállítani, hogy hová is szeretne menteni, különben a rendszer nem fogja automatikusan megjeleníteni.

Ha eldöntötte, hova mentse biztonsági másolatát, választhat az automatikus és a manuális biztonsági mentés között. (Windows válassza ki és Én választom ki.) Azt ajánljuk válassza a második lehetőséget. Hiszen nem csak azt kell elmentenie, amire a gép szerint szüksége van, hanem egyéb fájlok is fontosak lehetnek Önnek. Ezért az a legjobb, ha Ön állítja be miről szeretne biztonsági mentést.  

Miről készítsen biztonsági mentést 

Jelölje be, mely mappáiról szeretne biztonsági mentést készíteni. Lehetősége van arra is, hogy egész rendszeréről készítsen biztonsági mentést lemezképfájlt formájában. A jövőben a lemezkép birtokában egyszerűbbé tehetjük a helyreállítást, ha merevlemezünk tönkre menne. A következő ablakban lát egy rövid összefoglalót, amiben láthatja mennyi szabad helyet vesz igénybe a biztonságimentés és, hogy a rendszernek melyik részei lesznek lementve.A megerősítéshez kattintson a Biztonsági mentés indítása gombra. Ezután elindul a folyamat. Nincs más dolga, mint megvárni, amíg a biztonsági mentés befejeződik.

Kövesse a mentés folyamatát következő videónkban.

Lemezmásolat Windows 7

Az adatvesztés legrosszab módja, ha merevlemezünk megsérül. Nemcsak dokumentumainkat, hanem operációs rendszerünk beállításait, alkalmazásainkat és szoftvereinket is elveszthetjük vele. Ezért felettéb hasznos, ha rendszerünkről is biztonsági mentést készítünk. A rendszer-helyreállító lemez akkor hasznos, ha a rendszere egy végzetes hiba folytán nem képes elindulni.  Ez esetben, ha lemezképpel rendelkezünk, akkor teljes helyreállítást végezhetünk, míg a dokumentumok mentésénél visszakaphatjuk nélkülözhetetlen állományainkat

Rendszer helyreállító lemez létrehozásához kattintson a Start gombra, majd válassza a Vezérlőpult > Rendszer és karbantartás > Biztonsági mentés és visszaállítás lehetőséget. A bal oldali ablaktáblán válassza a Lemezkép létrehozása lehetőséget, majd kövesse a varázsló lépéseit. 

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés